78614
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polá?ek (e-mailem) --- 24. 5. 2009
Re: bily med (35828)
Takhle krystalizuje každý světlý květový rychlekrystalizující, tedy s velkým obsahem glukózy a malým fruktózy, med. Typicky med třeba z z řepky, ovocných stromů, divokých malin... Když se navíc mezi vytáčenými plásty objeví nějaký zbytek zkrystalovaných zimních zásob nebo loňského medu a dodá do vytáčeného medu jemné krystalky tuhých cukrů, které zapůsobí jako krystalizační centra, krystalizace se ještě zrychlí a vzniknou v celé hmotě medu jemné bílé krystaly.
R. Polášek ----- Original Message ----- From: "HonzaP." <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, May 24, 2009 9:36 AM Subject: bily med
> Mel bych na vas takovy dotaz. Vytocil jsem med a on me po tydnu zacal > belat. Co znamena, kdyz me zbela med. Ten co jsem mel v misce s vicky je uz > zatuhlej a uplne bilej jako papir. Zadnym pastovani jsem nedal. Vim, ze > dedoj obcas taky zbelal, ale me se to nestalo a tak jsem se o to nikdy > nezajimal. Ted uz se neni koho zeptat a na internetu to nejak nemuzu najit.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 35830
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu