78214

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polá?ek (e-mailem) --- 24. 5. 2009
Re: bily med (35828)

Takhle krystalizuje každý světlý květový rychlekrystalizující, tedy s velkým
obsahem glukózy a malým fruktózy, med. Typicky med třeba z z řepky, ovocných
stromů, divokých malin... Když se navíc mezi vytáčenými plásty objeví
nějaký zbytek zkrystalovaných zimních zásob nebo loňského medu a dodá do
vytáčeného medu jemné krystalky tuhých cukrů, které zapůsobí jako
krystalizační centra, krystalizace se ještě zrychlí a vzniknou v celé hmotě
medu jemné bílé krystaly.

R. Polášek
----- Original Message -----
From: "HonzaP." <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, May 24, 2009 9:36 AM
Subject: bily med


> Mel bych na vas takovy dotaz. Vytocil jsem med a on me po tydnu zacal
> belat. Co znamena, kdyz me zbela med. Ten co jsem mel v misce s vicky je
uz
> zatuhlej a uplne bilej jako papir. Zadnym pastovani jsem nedal. Vim, ze
> dedoj obcas taky zbelal, ale me se to nestalo a tak jsem se o to nikdy
> nezajimal. Ted uz se neni koho zeptat a na internetu to nejak nemuzu
najit.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 35830


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Míra.P - Re: Matka
Předchozí:KaJi - Re: bily med


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu