78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



HUBAČ Radek (e-mailem) --- 12. 3. 2005
Re: kvalita medu (9282)

Ahoj Radime,
tazatelce jsem odpověděl , nechápu proč vymýšlíš takové nepravděpodobnosti,
když si můžeš být téměř jistý, že ho dotycny přehřál. není dobre porad jen
chranit vcelare, myslim ze se to povedlo aspon jednou kazdemu, ale pokud
dotycny radej neochutnal co zpusobil a nedal to rovnou do medoviny...pak tu
mame problem
Sam se s tim od zakazniku setkavam dost casto, a reseni jsem taky navrhnul.
Neni ostuda med vratit, kazdy rozumny (neprilis jesitny) vcelar vezme med
zpet, nebo to vysvetli. Resenim je staly dodavatel vcelar, kteremu mohu
duverovat.
Zdravi Radek

----- Original Message -----
From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, March 12, 2005 4:12 PM
Subject: Re: kvalita medu


> Dobrý den,
> neodvažuji se to takhle zdálky hodnotit, ale už jsem vytočil takový
> medovicový med, o kterém by se dalo říct, že chutnal trochu jako karamel.
> Zvláště po ztuhnutí. A krystalizoval velice pomalu a bez jakéhokoliv
> přičinění jemně úplně jako pastovaný, zřejmě obsahoval mnoho
> vysokomolekulárních cukrů a bílkovinných látek. Takový med považuji za
> velice kvalitní medovicový med. Ale taky to mohl být med, kde si včelař
> pomohl v době snůšky třeba afinovaným cukrem, možná dokonce melasou.
> Afinovaný cukr, který jsem kdysi používal na krmení včel, chutnal taky
> trochu po karamelu a docela příjemně. Karamelem asi ne, karamel jakožto
> látka vzniklá přepálením cukru by měl být pro včely jedovatý.
> Když už ne laboratoř, chce to aspoň posoudit přímo.
>
> R. Polášek
>
> ----- Original Message -----
> From: "Monika" <trpaslinka/=/centrum.cz>
> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Saturday, March 12, 2005 3:20 PM
> Subject: kvalita medu
>
>
>> Dobrý den, nejsem včelařka, ale myslím, že zde bych mohla získat odpověď
> na
>> svou otázku. Již od dětství mám strašně ráda med. Nikdy se mi nestalo, že
>> by byl cítit a chutnal po karamelu. Nyní jsem však jeden takový koupila a
>> zdá se mi to podezřelé. Mohl by mi prosím někdo říci, nejedná-li se o
>> podvod a med je ředěn karamelem? Nejenže ztrácí typickou chuť medu, ale i
>> hustota je více karamelová jak medová. Jsem-li opravdu obětí podvodníků,
>> ráda bych věděla, jak se proti takovýmto lidem bránit, jelikož kazí jméno
>> včelařům a odrazuje to lidi od koupě dalšího medu. Je mi jasné, že já si
> od
>> této dámy již v životě med nekoupím, ale co další odběratelé?
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9284


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Eman - Re: kvalita medu
Předchozí:Radim Polášek - Re: kvalita medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu