78433
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Jiri Borik --- 28. 6. 2002
Re: Kvasici med
On Wed, 26 Jun 2002, Josef Šamalík wrote:
> Nikdy jsem nemel problem s kvasenim medu a rozbory mi vzdy ukazaly > tak 18% vody, coz je dost dobry. Ale z lonskeho prodeje se mi vratilo > asi 7 kg zkvaseneho medu. Mozna je zajimavy, ze to vzdy byl med
Mam podobnou zkusenost, take mi loni nekolik lahvi pastovaneho medu na povrchu kvasilo. Domnival jsem se, ze je to vetsim obsahem vody (obsah vody nemam moznost merit, ale med v nekterych nadobach se mi pred pastovanim zdal ridsi nez jine).
Vetsina kvasiciho medu byla delsi dobu uskladnena v teple, coz zminoval jako chybu pritel Baudis. Med kvasil pouze na povrchu, pokud se sebrala ridsi povrchova vrstva, byl zbyly med chutove i vuni bez zavad. U sklenic, ktere byly uskladnene v chladu jsem zadne problemy nemel.
Jirka Borik <jiri.borik/=/volny.cz>
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1364
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu