78006

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radek Hubač (e-mailem) --- 26. 9. 2009
Re: medovina

Zdravím z Budapešti,
nebál bych se experimentu. \záleží na tom, čeho chceš dosáhnout. |Pokud jde o doslazení, zkus na menším množství hmotnost medu, který bude vyhovovat Tvijí chti, pokud je medovina suchá, očekával bych mezi 2-5 kg na 100l. Při tomto doslazení je třeba postupovat, jak byloojiž vícekrát publikováno, zahřát menší množství medoviny a rozpustit v ní celkové množství medu a potom zamícht do medoviny. Musíš počít s opětovným zákalem tak na půl roku, který ovšem chuti nevadí.
Mnoho příjemných chvil s medovinou přeje
Radek Hubač
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Ludva <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: medovina
> Datum: 25.9.2009 21:49:05
> ----------------------------------------
> Potřebuji poradit.Už leta si nakládám medovinu a vždy si skvěle pochutnám.
> Jen jednou, loni jsem medovinu 50 l stočil při druhém stáčení do plastových
> kanistrů a nechal v bláhovém domění, že bude jako ve skle. Nebyla,
> samozřejmě se zřejmě okysličovala a dokvášela. Po zjištění jsem ji ihned
> stočil do skla. Teď je medovina mírně hořčí než normálně a samozřejmě málo
> sladká. Lze takovou medovinu ještě nějak napravit? Je stará 2 roky,čirá
> dalo by se říci stabilní. Další medoviny mám 100l 1 rok starou ve skle ok.
> diky za radu.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 37864


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu