76364

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Eman (194.149.115.134) --- 15. 3. 2005
Re: Kvalita medu

>u medu, skladovaného při 8st.C ani po 2 letech laboratoř nepozná, jak je starý.

To ale platí i o medu skladovaném při vyšších teplotách a po více než 2 letech. Množství HMF ukazuje buď na starý med, nebo přehřátý, nebo med z tropických oblastí. Jakým procesem ke vzniku Hmf v medu došlo, to ví jen jeho majitel (možná) a Bůh. To jsou ale jen teorie, pro zákazníka je rozhodující chuť medu. Co mu je platné vědět, že pohankový med je vysoce kvalitní, když mu smrdí. Na rozbor jsem si jednou med dával, ale už mě to při mém prodeji netrápí. Zajímá mě obsah vody a ostatní je dáno včelami, přírodou kolem a hygienou při vytáčení a skladování. Komu jsem prodal med a znal dřív med jen z obchodů, tomu to je hned jasné bez vysvětlování.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9314


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Antonín Podhájecký (82.99.163.242) --- 15. 3. 2005
Re: Kvalita medu

Dotaz byl na etikety a na ni vyznačené minimální trvanlivosti. Snažil jsem se odpovědět co jsem věděl z časopisu Včelařství a obhajoval jsem dobu trvanlivosti z výkladu př. Kamlera. Dál to myslím nemá cenu rozebírat.
To se netýká etikety.
Tonda.


>Množství HMF ukazuje buď na starý med, nebo přehřátý.....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9316


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu