78268

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



pan Josef Menšík (e-mailem) --- 10. 6. 2005
Re: vlhkost medu (10803) (10818) (10823)

Ját to vidím takto. Norma medu je 20% Výkupci ctějí pod 18%. V obchodecje
jen s 20%. s toho plyne, vykoupený med slouží jako dochucovadlo a k
napravení hostoty, Asi jsem to přehnal neboť ho údajně míchají 2díly CS / 1
s levnými.

Pepan

----- Original Message -----
From: "Pavel" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, June 10, 2005 7:14 AM
Subject: Re: DSC


> >vlhkost měřená na DSC (přesná vysoušecí metoda navážkou v mg) byla 19%.
>
> Co to je za metodu? Můžeš to nějak blíž popsat?
>
> To je měření vlhkosti v materiálu o přesně stanovené hmotnosti navážkou
cca
> 100mg. Vysouší se v přesně nastaveném prostředí teploty a obtékaného
> vzduchu k vysoušení. Teplotní profil se zadá s ohledem k
> degradaci-karamelizaci medu tj. asi při teplotě 120°C/1hod 150°C/3hod.
> Výsledek je relativní křivka většinou exponencielního průběhu - měří to
> hmotnost za pochodu s přesností 0,01 mg. Dost mu věřím, protože vychází
> dost rozumě. Myslím výsledky, cena je ve stovkách tisíc. Přístroj je určen
> k měření vlastností plastů a název DSC jsem si spletl s jiným. Tento se
> jmenuje TG a je to Thermo gravimetrie. Sorry nejsem chemik, chodím k nim
> jen na lup.
> Mě by ovšem zajímal index lomu medu. Mají tam i refraktometry, ale nemůžu
> je rozchodit. Asi jsou určeny na jiné rozsahy. Neví někdo index lomu? Na
> nettu jsem neuspěl. Odhaduji tak n=1,43-1,45
>
> Zdravím
>
> Pavel T.
>
> __________ Informace od NOD32 1.1086 (20050502) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10829


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:pan Josef Menšík - Re:
Předchozí:Ales -


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu