78272

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 24. 1. 2013
Re: Re: med - alkohol

převaření je rychlejší a však čištění pomocí želatiny je šetrnější  trvá asi
týden. Kdežto vyčeření klasickou sedimentací může trvat u měsíce dle druhu
použitého medu.

pepan.

---------- Původní zpráva ----------
Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan>
Datum: 24. 1. 2013
Předmět: Re: med - alkohol

"_"Alkoholický nápoj Jeřabinka má obsahovat i med. Prozatím se mi
nepodařilo smíchat med s alkoholem, aby nebyl kalný (což by ani tolik
nevadilo), ale aby med neklesal na dno láhve a před každým rozléváním se
nemusela láhev protřepat. "_

V medu jsou bílkovinné složky, které se alkoholem srážejí a taky zhoršují
rozpouštění medu s roztokem, kde je alkohol.
Takže používat spíš květové medy, kde je těch bílkovin méně, dávat méně
medu nebo med důkladaně rozmixovat v nějakém velkém demižónu , nechat ustát
a sednout sraženinku a teprve potom stáčet.
Převaření je ještě lepší, všechno, co dělá problémy, by se mělo rovnou
srazit v dobře odfiltrovatelnou sraženinu."

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60175


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující: - Re: Re: med - alkohol
Předchozí:Josef.Mensik - Re: Re: med - alkohol






Klikněte sem pro nápovědu