78261

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Z včelař (87.249.131.173) --- 28. 6. 2011
medovina

12 -15 stupnu to je nějaká blbost to jste si snad spletl s procenty dosaženého alkoholu

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52931


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Martin Černý (80.83.67.74) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Díky za zkušenost. Dneska to přenesu do tepla a uvidím, jestli se rozkvasí. Ale v návodu, který z kvasinkama přišel je opravdu psáno 11-15 °C a ne víc jak 24°C.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52933


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Sroll Josef (e-mailem) --- 28. 6. 2011
RE: medovina

To je asi teplota druhé fáze, tedy po prvním stáčení. Při této teplotě by to mělo pak být uchováno trvale.
Pepa

-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of Martin Černý
Sent: Tuesday, June 28, 2011 9:18 AM
To: Včelařský mailing list
Subject: Re: medovina

Díky za zkušenost. Dneska to přenesu do tepla a uvidím, jestli se rozkvasí.
Ale v návodu, který z kvasinkama přišel je opravdu psáno 11-15 °C a ne víc jak 24°C.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52940


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Martin Černý (80.83.67.74) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Tak pak je špatně napsanej návod.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52941


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Martin Černý (80.83.67.74) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Ale díky všem za rady.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52942


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
B.Tichý (90.183.115.37) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Je to tsm opravdu tak psáno. Také tyto kvasinky používám , výborně kvasí, teplotu mívám do 30°C, ty nižší teploty asi platí pro víno a ne medovinu,Aby se všechen med neproměnil v alkohol a nevýraznou chuť /je třeba ponechat trochu sladkosti/, nenechat to úplně dokvasit. Tipnou to , když ještě běží nějaké bublinky.
A´t slouží a dobrou chuť.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52944


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Martin Černý (80.83.67.74) --- 4. 7. 2011
Re: medovina

Díky všem za informace. Demižon jsem dal do 26°C a do druhého dne se kvasný proces rozběhl. Tak snad to už teď dobře dopadne... ;-)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53031


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu