78268

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

(e-mailem) --- 24. 1. 2013
Re: Re: med - alkohol


Jsou dvě možnosti
1) nechat tak
2) stočit s kalu, nebo filtrace
med totiž obsahuje velké množství, v alkoholu a jeho rostocích  množství
nerozpustných látek. Při svařování se tyto látky srazí a snadněji se
odstraňují, důsledkem však je naprosté zničení medu.

pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: e-mail/=/nezadan
Datum: 24. 1. 2013
Předmět: Re: med - alkohol

"pravděpodobně ho musíš svařit"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60174


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(193.179.175.210) --- 24. 1. 2013
Re: Re: med - alkohol

Pepane, když budu chtít med se vším co v něm je, tak si ho namažu přímo na chleba, eventualně na bercák - v prvních okamžicích to štípe "jak sviňa", do rána se to krásně vyčistí, spodina je růžová, atd...., paní doktorka pak chrochtá, jak se nám to začalo pěkně hojit. Když ho, ale budu chtít do likéru, který neni sám od sebe neprůhledný a je tam jen pro zlepšení chuťových vlastností, tak vařím, protože je to nejrychlejší a nepotřebuji k tomu další suroviny, či nádobí.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60176


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(193.179.175.210) --- 24. 1. 2013
Re: Re: med - alkohol

Copak bylo těžké toto najít: http://www.tech-info.cz/likery.html

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60177


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu