78272

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(91.221.212.219) --- 20. 12. 2023
Re: Označeni medu (77706) (77707) (77708)

Když číňan naleje do včelstva 50kg cukru, včely ho zpracují, zavíčkují, číňan vytočí, je to med? Asi ano? když, prošel včelama, je rozštěpený na ,,med" a má enzymy od včel.
Včely k tomu ještě přidají 5kg pravého medu ze snůšky tím se výsledný produkt ještě jemně obarví a chytne trochu aromy, případně když má stále příliš čirou barvu tak se ve fabrice přimíchá na normovaný odstín s něčím tmavým voňavým z argentiny tak 10% to stačí. To jsou ty medy ze supermarketů v akci za 109kč ze zemí EU a mimo EU. Co jsem ochutnal, je to chuť i konzistence 90% cukr zpracovaný včelama, 10% je příměs možná pravého medu na navonění a obarvení. Takže podle laboratoře stále pravý med?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 77710


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:gupa - Re: Označeni medu
Předchozí:R.Polášek - Re: Zimní prolet


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu